böcek ilaçlama

VİRÜS ve HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLAMA

Kış mevsiminde güneş ışınlarından daha az yararlanmanın yanı sıra, yoğun strese maruz kalmak da bağışıklığımızın düşmesine neden olarak bizi enfeksiyona açık hale getiriyor.

İlaçlama yaptırmak bu hastalıkların önlenmesinde çözüm olarak kullanılabilir.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama

Her üremelerinde yüzlerce yumurta bırakan ve hızla üreme sağlayan böcekler ile mücadele etmek gerçekten de güçtür. Bu nedenle profesyonel böcek ilaçlama şirketlerinden destek almak gereklidir. Bu konuda günün her saati ilaçlama hizmeti veren böcek ilaçlama şirketleri bulunmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu böcek ilaçlama hizmeti alacağınız ilaçlama şirketinin Sağlık Bakanlığı çalışma ruhsatına sahip, ilaçlama konusunda yıllardır hizmet veren tecrübeli ve profesyonel ilaçlama şirketi olmasına dikkat edilmelidir.

Detaylı Bilgi...

Dezenfeksiyon hizmeti ve yöntemleri

Dezenfeksiyon hastalık yapıcı (patojen) organizmaların yok edilmesi veya etkisiz (inactive) hale getirilmesi işlemidir. Dezenfeksiyon bu yönüyle bakteri, algler, sporlar ve virüsler gibi tüm organizmaların yok edildiği sterilizasyon işleminden ayrılır. Gerçekte Dezenfeksiyon işlemi ile etkisiz hale getirilemeyen hastalık yapıcı organizmalarda bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi...

Fumigasyon hizmeti

Fumigasyon, (Fumigation) bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler fumigant verilerek boğulur.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama danışmanlık hizmeti

Biz imza böcek ilaçlama olarak bu sektöre olan güvenin tekrar kazanılmasını hedeflemekteyiz. Sağlık bakanlığından onaylı, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ilaçlar ile haşere sorunlarınıza çözüm getirmekteyiz. Sizlerin görüşleri bizim için çok değerlidir, memnuniyetinizi veya hassasiyetinizi bizimle paylaşırsanız ilaçlama deneyimimize, sizlere daha iyi hizmet verebilmemize bir yorum ekleyerek yardımcı olabilirsiniz.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlamada kampanya

TSE ve Sağlık Bakanlığı Onaylı, Profesyonel Böcek İlaçlama Hizmeti;

İmza böcek ilaçlama' dan uygulama esnasında ve sonrasında koku bırakmayan Sağlık Bakanlığı onaylı kaliteli ilaçlarla düdAvrupa Standartlarında hizmet veriyoruz.

Detaylı Bilgi...

Zararlı otlar, % 31,62 oranında ürün kaybına neden oluyor!

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarımda önemsenmeyen zararlı otların önemli kültür bitkilerinde yüzde 31,62 oranında ürün kaybına neden olduğunu bildirerek, çiftçilere uyarıda bulundu. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dünya genelinde buğday, mısır, çeltik, pamuk, soya gibi bazı önemli kültür bitkilerinde hastalık, zararlı ve yabancı otlardan dolayı ürün kaybı yaklaşık yüzde 67.15 olup, bunun yüzde 13.78’i hastalıklardan yüzde 21.75’i zararlılardan ve yüzde 31.62’si ise yabancı otlardan kaynaklandığını belirtildi. Yabancı otlarla mücadeleye başlayabilmek için, o yabancı otun Ekonomik Zarar Eşiği’nin bilinmesinin ana prensiplerden biri olduğunu vurgulanan açıklamada, yabancı otlarla mücadelenin kültür önlemleri ve kimyasal mücadele olmak üzere iki şekilde yapıldığı ifade edildi. 

Açıklamada Kültürel Önlemlerde, 'Sertifikalı ya da temiz tohumluk kullanımı, buğday tarımında yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmenin ön koşuludur. Ekim nöbeti, uygulanan zengin ekim nöbeti sistemi ile yabancı ot florasındaki tür sayısı, yabancı otların ekimi yapılan kültürlere uyum gösteremediği için azalır; örneğin, tahılların ekim nöbetinin fazla kullanıldığı sistemlerde genellikle dar yapraklı yabancı otlarda artış, çok yıllık yem bitkilerinin kullanıldığı sistemlerde ise tek ve çok yıllık yabancı ot türlerinde yetersiz ışık ve yer nedeniyle azalış kaydedilir. Toprak işleme zamanında ve tekniğine uygun yapılmalı. Bulaşmayı engellemek için yanmış ahır gübresi ve toprak işleme aletlerinin temizliğine dikkat edilmelidir.' bilgilerine yer verildi. Kimyasal Mücadele de ise, "Hububatta çıkış sonrası yapılacak ilaçlamalarda yabancı otların 2-6 yapraklı olduğu dönemde ve metrekarede 19 adet yabancı ot varsa ilaçlama yapılmalıdır" diye bildirilerek geç kalınmış bir ilaçlamanın etkili olmayacağı ifade edildi.

Ayrıca ilaçlama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar, "Hedef yabancı ota göre uygun ilaç seçimi yapılmalıdır. İlaçlamadan evvel ilaca ait bilgiler mutlaka okunmalıdır. Tavsiye edilenden daha az veya daha çok ilaç kullanılmamalıdır. İlaçlama zamanı iyi tespit edilmelidir. Günün erken ve geç saatlerinde ilaçlama yapılmamalıdır. Hava sıcaklığının 10-11santigrat üzerinde olmalıdır." uyarısı yapıldı.

DİĞER FAYDALI BİLGİLER